Skip to content Skip to footer

Klub ljubitelja knjige

Klub je namijenjen onima kojima je knjiga više od priče. Želja nam je na jednom mjestu okupiti ljubitelje čitanja koji, iako različiti po karakternim osobinama, podrijetlu ili generacijskoj pripadnosti, veže istinska strast prema knjizi i svemu vezanom uz nju, želja za učenjem i radoznalost koja im omogućuje kompetentnost i tolerancija kao princip funkcioniranja s okolinom.

Namjera je Kluba okupljati čitatelje koji dijele interes prema istraživanju tema iz književnosti na nov i drugačiji način. Želja nam je dotaknuti se pitanja što i kako danas čitamo, napraviti usporedbu između filmova i knjige, dotaknuti se tema novinarstva i kreativnog pisanja, objavljivati najčitanije naslove i kritike o njima, družiti se s autorima itd.

Ko može biti član Kluba?

Klub je namijenjen srednjoškolcima, mladima od 15 do 18 godina.

Kada se održavaju sastanci i gdje?

Sastanci se održavaju prvi petak u mjesecu od 14 sati u klubu. U planu su i druženja u obližnjem parku uz biblioteku, što će zavisiti o vremenskim prilikama.

Kako biramo knjige?

Knjige bira moderator/bibliotekar, nudi izbor tema i naslova za idući susret, a na karju se izabire jedan zajednički naslov za sve. Namjera je da izbor tema postane stvar dogovora i da članovi sami predlažu što bi rado čitali i o čemu bi raspravljali na budućim druženjima.

Koji je cilj okupljanja?

Razmjena mišljenja i razgovor o knjizi na neobavezan i konstruktivan način, proširivanje znanja, poticanje mašte i, kao najvažnije, dobra zabava i promoviranje čitanja kao najboljeg načina opuštanja u brzom i bučnom svijetu koji nas okružuje.

Leave a Reply